Saturday, March 3, 2012

Bila Mana Pintu Hati ku Di Ketuk ;')

Assalamualikum dan Salam Sejahtera semua shabat blogger.. ahaks *gelak gedik sikit.. :P


#entry kali nih agak jiwang karat.. kalau nak baca sila sediakn tisu berkotak-kotak.. kalau tak nak baca sila tekan butang pangkah dan pergi jauh2.. hahaha.. kalau ba bermakna korang sayang aku.. hahaha selamat membaca semua..ahaks

Korang pernah jatuh tangga?? err sorry typing erro al-maklum lah menaip dalam keadaan yang kesejukan akibat daripada baru lepas mandi hujan.. HAHA :p ~ err okey maksud aku korang pernah jatuh hati dekat sesorang..?? TERjatuh hati pom di kira jugak okey.. kenapa TERjatuh?? yew lah kita tak pernah jumpa dengan someone tuh.. itu adalah yang pertama kali jumpa and terus jatuh cinta... acececce nak romantik lah kononnya.. yew lah bila pasangan tanya.. "apa yang buat awak jatuh cinta dekat saya " kita pom jawab " entah la awak.. sejak saya nampak awak.. hati saya berdegup dengan lajunya macam kereta api sampai dah tak tahu nak berhenti macam mana..handbreak rosak.." acececce kononnya la kan.. kalau tak buat ayat hiperbola memank tak sah la kan.. okey cukup-cukuplah mengarut :) mesti korang pernahkan terjatuh hati,jatuh hati,hati tergolek akibat daripada panahan asmara.. aishh panahan cinta maksud aku.. thinks positive not negatif key.. kan ada yang bermalam 7 hari 7 malam dekat hospital.. ahaks :P begitu juga dengan saya.. :P saya mengalami panahan cinta itu.. and dia memank betul-betul terkena dekat tengah-tengah hati saya dan dia terus merebak terus ke pelusut benua daerah hati aku.. tak ada runag walaupom sebesar kuman.. *aku kalau tak over tak leh kan.. alahh ada aku kisah..HAHA

since aku form 3 aku falling in love kau.. kau baik, kau menarik, kau caring, kau sporting, kau romantik, kau.. kau kauu.. alah kau kau lah tak akan aku kowt.. :P okey seruis.. aku tak tipu.. dengan personaliti kau yang tersendiri and dengan cara kau yang hormat akan wanita ia membuat hati aku berdebar.. betul kata orang bila berkawan antara lelaki perempuan sila jaga hati baik-baik kalau tak nak hati dilukai akibat daripada cinta yang hanya bertepuk sebelah tangan.. see akibat daripada tidak berhati-hati aku dah terjerumus ke dalam lembah kekecewaan.. :') masa form 2 kita tak rapat sangat.. sebab aku tak nak ambik kisah siapa kau.. sebab kau seorang yang di gilai ramai gadis.. aku tension and rimas bila aku duduk sembang petang dengan kau datang lah perempuan menggedik dengan kau.. tapi aku tabik dnegan kau.. even ramai wanita cantik tergedik-gedik dengan kau, kau langsung tak layan kau buat endah tak endah dengan mereka.. tibalah pada penghujung tahun aku mula rasa kau seorang yang sempoii aku suka cara kau.. aku suka gaya kau.. then aku rasa aku nak kenal dengan lebih dekat siapa kau..even kita sekelas.. aku tak ambik tahu pasal kau.. jadi aku nekad untuk kenal siapa kau.... 

sewaktu kita form 3 kita sekelas lagi.. aku bertambah teruja nak kawan dengan kau.. bukan kerana kehandsoman yang kau ada tapi hati yang kau miliki.. sewakttu aku mula-mula nak berjinak dengan facebook.. aku terjumpa facebook kau.. aku terus add.. and kau approved.. kau tegur aku.. aku terkejut kerana tidak terjangka dekk akal yang kau akan tegur aku.. kita mula rapat.. dekat sekolah kau mula bertegur sapa dengan aku even sebelum nih memank dah bertegur tapi cuma sekadar bersoal jawab akan tentang perihal sekolah.. tapi sejak bertegur sapa dalam facebook.. kita semakin rapat di sekolah.. sering bergurau dan study group bersama.. kau cakap kau suka kawan dengan aku.. sebab aku faham jiwa seorang lelaki.. aku pom cakap.. aku pom suka kawan dengan kau.. sebab kau faham jiwa seorang wnaita.. kau gelak.. aku terkesima.. sebab kali pertama aku tengok kau gelak hanya kerana jawapan bodoh aku tuh.. 

kau tahu?? di sebabkan gelak kau tuh.. kua telah buat tidur malam aku pada hari tuh tak lena.. aku tertanya adakah ini panahan cinta.. NO!!! aku nafikan sebab aku sedar.. aku  tak layak untuk mendapat cinta kau.. malahan hati kau.. aku cuba hakis perasaan tuh aku nak fokus pada PMR.. *kecik2 dah menggatalkan aku?? yeahhh bodoh.. HAHA ~ dari sehari ke sehari aku cuba kikis perasaan tuh tapi hari ke  hari aku merasa aku semkain dekat dengan hati kau.. pada penghujung tahun atau dalam erti kata lain setelah tamatnya ujian PMR aku mula sedar hidup aku sunyi tanpa kau.. tanpa gelak tawa kau.. jadi aku sms kau supaya datang sekolah untuk habiskan saat-saat akhir kowt2 kalau dapat result cemerlang and berpindah kita mungkin tak dapat merasa kenangan indah itu lagi.. 

perasaan itu semakin bertambah..sehingga aku tak tahu bagaimana untuk membuangnya..masuk tingkatan 4.. kita tidak lagi sekelas..kita terpisah jauh... jadi aku nekad untuk lupakan kau agar aku tidak terluka.. kerana kau tidak punya apa-apa perasaan buat ku.. walaupom kita tidak sekelas namun kita sering bertegur sapa di sekolah,facebook mahupun di telefon.. kau buat aku tersenyum..  tapi suatu hari aku kecewa.. aku kecewa kerana aku dapat tahu kau teah punya teman wanita.. walaupom hati aku kecewa.. tetapi aku redha.. mungkin bukan jodoh kita.. aku doakan kebahagian kau... aku bagi kata-kata semangat pada kau di kala kau punya masalah dengan teman wanita kau.. di hadapan kau aku seorangwanita tabah,ceria dan sporting tapi di belaknag kau aku sentiasa menangis  kerana kau punya seseorang menceriakan hari kau.. tapi aku??? tapi aku masih redha.. mungkin belum tiba masa nya untuk ku mengenal apa itu dicintai.. aku senantiasa mendoakan kebahagian kau dengan pasangan kau.. pada penghujung tahun, kau mengatakan kau sudah putus dengan teman wanita kau.. aku tanya kenapa .. kau nyatakan bahawa kau tidak bahagia dan ex kau kerana dia tidak menjaga hati perasaan kau dan tidak menjaga cara percakapan.. tidak tahu kenapa aku mengucapkan kata syukur.. YA ALLAH jahat kan aku kerana bergembira di atas kesengsaraan orang lain.. aku merasa aku ada peluang.. tapi aku tidak berharap kerana hati aku kuat mengatakan kau akan sentiasa and tetap menjadi kawan baik aku..

masuk form 5 kita sekelas kembali.. aku bahagia..yeahh aku amat-amat bahagia kerana aku dapat tengok kau tiap-tiap hari.. tapi aku rasa perhubungan kita seakan-akan semakin renggang sejak dua menjak nih.. kenapa?/ aku tahu sebabnya.. tapii entah.. susah untuk dinyatakan.. walaupom cinta aku hanya bertepuk sebelah tangan aku sentiasa berharap akan suatu hari nanti cinta ini akan berbalas., biarlah walau hanya untuk satu hari asalkan aku dapat merasa cinta ini pernah berbalas.. Wahai EA even aku tak bergelar kekasih buat  kau tapi aku bahagia bergelar sahabat  buat kau.. semoga persahabatan kita akan kekal selama-lamanya walau pelbagai onak dan duri ombak dan badai datang melanda.. semoga persahabtan kita tetap utuh.. ku ohon andai kau tahu akan isi hati ini janganlah kau hindari diri kau di sisi ku kerana itu lebih pedih rasanya berbanding cinta yang di tolak.. kerana telah banyak kenangan yang terlakar sepanjang kita bergelar sahabat.. semoga kau berbahagia dengan pasangan kau even aku tahu samada kau sudah punya pengganti atau belum.. salam sahabat ku kirimkan bersama sebuah doa.. good luck in your SPM KAWAN :')


"mencintai itu fitrah, dicintai itu satu anugerah, dicintai oleh orang yang kita cintai itu satu kebahagian dan saling cinta mencintai adalah sebuah kepuasan" 

"mengenali mu satu kebetulan, berkawan dengan kamu satu suratan, jatuh cinta dengan mu adalah sesuatu yang di luar kawalan" 

 #this song for you :')


p/s : maaf kerana entry kali ini begitu emosi dan jiwang karat.. sudah ku sapu minyak griss tapi dia still nak berkarat.. ahaks.. thanks kerana membaca sampai habis.. aku tahu korang sayang aku sebab tuh baca sampai habis.. sayng korang keta-ketas.. adiosss :)

1 comment:

  1. JOM MENONTON , TV1 ,TV2,TVi,TV3,NTV7,8TV,TV9 alhijrahtv ,emastv,Astro Ceria ,Astro Prima ,Astro Oasis ,Astro Box Office Movie ,hbo movie,star plus,national geografi,net geo, discovery channel ,AXN BEYOND HD,Bloomberg Tv,Cinamax,dan banyak lagi  DI http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html  menonton secra percuma tak perlu daftar dan x perlu bayar
    TERDAPAT JUGA LEBIH 207 BUAH SIARAN RADIO ONLINE BOLEH DI DENGARI SECARA LIVE DI SINI jom terjahhhhhhhhhhhhh ,maklumat penting,ada ketikanya sesetengah saluran tidak beroperasi kerana masaalah server down atau pun offline,Terdapat juga pelbagai siaran radio dan tv dari pelbagai negara di sini live hanya untuk anda

    ReplyDelete