Monday, February 4, 2013

Perkenalan Yang Tak Di Duga

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 

sejak dua menjak nih Fiqah suka update blog di waktu extravaganza macam nih kan.. waktu kemuncak anda-anda nak menjelajah peta dunia.. ihik ihik *jangan cuba gelak macam nih kalau tak boleh.. haha :P sebenarnya Fiqah susah nak tidur sejak dua tiga empat menjak nih.. itu yang selalu update di waktu-waktu cenggini.. tambahan pulak.. line laju gila.. berdesuppp macam jet.. eh?? haha :P

sebenarnya bukan itu yang Fiqah nak cerita.. sebenarnya tadi kekeringan idea.. tak tahu nak tulis apa.. sampai update dekat twitter and fanpage lagi mintak pendapat.. sebenarnya.. eh berapa kali nak sebenarnya pulak nih.. tuka lain lah.. boring.. haha :P ha cenggini. eh macam comel pulak ayat tuh.. eh apa Fiqah mengarut nih.. eh budak nih kena sepak jugak last-last.. haha :p

takde lah.. cenggini cerita dia sebenarnya.. last month.. wah gitu speaking you.. ahaks :P Fiqah ada mengenali seseorang hamba ALLAH nih.. such a nice human.. kenai melalui facebook. Fiqah add secara santai sempoi sambil makan kuaci.. haha.. masa Fiqah add tuh Fiqah dah komfen dah dalam kepala.. nih sure nih tak approve punya.. tengok la tak caya.. dalam komfiden dia tak akan approved tuh yew yew jerkk add.. :P then Fiqah offline memandangkan keboringan ketahapan melampui batas.. so Fiqah berhijrah ke twitter.. 

keesokannya.. Fiqah bukak facebook.. tak check notification.. tapi terus update status.. then sign up.. petang tuh sambil lepak bantu abah jual burger.. bukak balik facebook. and tertiba tergerak nak bukak notification.. sekali tengok..

"HAMBA ALLAH accepted your friend request. write on HAMBA ALLAH  timeline" 

terkezuuttt.. terujaa... terharu.. eh part terharu tu tipu jer.. HAHA :p  tapi serius.. tak sangka dia akan approved.. tapi still buat poyo.. and dalam hati berkata 

"alah.. approved jerkk.. kalau tegur nih komfen tak layan punya"

then try ah usha-usha timeline dia.. tengok gambar.. check status dia.. dalam hati 

"eh sweet pulak dia nih.. nampak macam baik"

tapi Fiqah still tak tegur.. nak di pendek kan cerita.. after 3 hari dia dengan Fiqah jadi kawan dalam facebook. hari yang ke empat baru Fiqah tegur dia.. HAHAHA.. poyo gila Fiqah kan.. ish ish.. tuh lah orang cakap tuh jangan sebarangan cakap.. HAHA :p Bukan apa.. sajer nak test memandangkan Fiqah tengah boring.. sebenarnya Fiqah suka kacau kawan-kawan baru Fiqah yang dalam facebook.. nak-nak kalau Fiqah yang add.. ihiks :p

jadi masa Fiqah tegur HAMBA ALLAH tuh Fiqah dah agak yang dia tak akan balas punya.. konfem.. sebab apa.. tak leh kasi tauu nahh :p HAHA .. jadi sajer test2.. Fiqah cuma bagi salam jer dekat dia.. then tak sampai satu minit.. dia balas chat Fiqah.. ambik bak hang.. tersembukkkk biji mata.. mak aihh apa nak buat nih apa nak buat nih.. mengelabah.. rasa nak marathon dalam rumah nih.. dah tegur tak kan nak senyap tertiba.. nampak kurang manis pulak rasa.. then terkeluar lah ayat budak tadika.. main soal-soal .. puji-puji.. eh macam sengal pulak Fiqah rasa .. HAHA.

tapi seriuss.. Fiqah ingatkan dia seorang HAMBA ALLAH yang susah nak bergaul.. yang susah nak berkenalan.. atau dalam erti kata lain.. macam sombong cengitu haa.. :p HAHA Tapi sekali.. hambik hang.. macam peramah pulak dia.. banyak cakap.. soal Fiqah itu ini.. lama-lama chat rasa serasi pulak.. eh ke situ pulak Fiqah pergi,, ahha.. tak maksud Fiqah.. Fiqah selesa berborak dengan dia. dia yang tidak berborak hal peribadi.. berborak se akan-akan dah kenai lama dah.. suka bertanya dan nasihat :")

perkenalan yang tidak di duga nih. membuatkan Fiqah respect dia.. cara dia berkomunikasi sangat-sangat bagus.. hormat orang.. i mean hormat perasaan orang.. ihiks :P peribadi yang mulia.. even if study di luar negara dia tak lupa nak tunaikan ibadat dia.. :") dekat sana dia sering buat usrah dengan kawan-kawan dia.. berdasarkan gambar yang di upload dan jugak status yang di update.. dia tak pernah cerita tentang itu.. kalau tanya baru cerita.. :") entah susah nak describe tentang dia sebenarnya.. kena hayati sendiri.. HAHA :p  Apa yang Fiqah boleh cakap.. sikap dia tuh buat Fiqah tenang dan damai kalau borak dengan dia.. hmmm

Fiqah suka kawan dengan dia.. boleh kongsi ilmu :") tambahan pulak kami sama-sama menetap di kelantan.. cuma sekarang dia tiada di sini.. di jauh merantau.. di mana?? biarlah Fiqah,dia,family dia dan ALLAH yang tahu :")

untuk awak 

terima kasih sudi approved saya dekat facebook. terima kasih jugak sudi balas chat saya.. dan terima aksih jugak di atas perkenalan yang tak di duga nih.. 

untuk ALLAH 

terima kasih kerana mengerakkan hati hambamu ini untuk add dia.. terima kasih jugak sebab mengerakkan tangan saya untuk menegur dia dan terima kasih banyak-banyak sebab mengaturkan sesuatu yang manis untuk saya kenang dan hayati.. iaitu sebuah perkenalan yang tak di duga ini.. sesungguhnya ia sesuatu yang indah di kenang :") terima kasih :")



thats all.. terima kasih sudi baca entry larut malam ini.. Asslamualaikum


8 comments:

  1. wah... bestnya dye.. malam nie dpt tegur ngn tenang la erk.. ahha.. semoga perkenalan yang baru dibina ini berkekalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. insya ALLAH.. smoga ianya berkekalan lama. Amin.. heheh :") thanks btw

      Delete
  2. ala sweetnya...jeles la..hihihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alalallaa.. xde la sweet sgt.. HAHA :p

      Delete
  3. Replies
    1. hahaha.. itu yg di idamkan selama nih.. hehe :")

      Delete
  4. heheh..mcm besa ja..erm tp hti2..klu cm sy cpt sggt ske kt owg..uhhuu..harap jga perasaan ye..klu stakat kwn 2 x pe..:)) skadar bkongsi pndpt..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya ALLAH hanya skadar kawan.. xlebih :") thanks btw

      Delete