Monday, November 25, 2013

Semester Break Was End Guys

Bismillahirrahmanirrahim. In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful. Salam to all readers :)


teka apa? no no entry kali nih tak umum..tak ada motivasi dan kata-kata hikmat. tapi khusus.. khusus buat i olsss sahaja.. HAHA..  k tak lawak :3 



guysss... tahu tak yang cuti i olsss dah habis.. eh eh no no bukan dah habis tapi dah nak habiss.. haa gitu baru betul.. serius ahhh cuti 3 minggu berlalu cemgitu jer? eh kemon lah.. asal kejap sangat rasa nih.. lahaii ko Fiqah cuba bersyukur sikit.. :') 

tapi seriuss.. masa 3 minggu tidak cukup sama sekali untuk Fiqah lepas rindu dekat mama abah bantal katil rumah pokok bunga kipas dinding meja kerusi.. owh okey itu keterlaluan.. 

btw esok cuma sisa satu hari sahaja lagi tuk Fiqah lepaskan rindu buat mama abah dan keluarga yang lain.. Subhanallah rasa macam semalam baru balik rumah nih.. tapi tak apalah.. bersyukur kerana sekurang-kurangnya di beri kesempatan jugak untuk pulang melepas rindu buat mama abah dan keluarga.. Terima Kasih ALLAH 

yuran dah bayar pendaftaran secara dalam talian a.k.a online pom sudah.. cuma baju dan barang keperluan yang lain.. yesssss yang tuh ... yeahhh.. okey yang tuh belum  buat lagi.. lansung tidak di sentuh.. HAHAH.. nampak tak dekat situ malas dia.. nampak tak dekat situ dia tak nak pergi? okey nampak kan? okey faham kan apa perasaan saya sekarang? okey bagus :")

mama dah membebel sebab tak kemas baju-baju dan barang yang perlu di bawa.. she keep asking me "bila nak kemas" and she also keep complain me "kan nanti ada barang yang tertinggal satu kerja pula mama nak pos" and me? just dengarand angguk-angguk.. AHHAHA

mama could you understand how sad i am right now? okey shut uo Fiqah.. nak berdrama pulak.. macam lah nak gy Jordan jauhnya.. Muadzam Shah Pahang jer pom.. yang nak fefeling sedihhhhhhhhhhhhhh macam naik kapal trebang 14 jam lama perjalanan nya tuh dah kenapa Fiqah? okey 

tapi seriusss.. eishhh bukan manja but bila Fiqah duk dekat dengan mama and abah.. I fell safe.. diaorang ada nak tegur salah Fiqah.. diaorang ada nak marah Fiqah kalau Fiqah langgar apa-apa kesalahan.. lalai ke.. apa - apa jerla yang berkaitan dengan diri tuk menjadi anak yang soleahah dan taat dan hamba ALLAH yang beriman dan bertakwa.. okey.. 

duk sana kena laluinya semua sendiri.. sendiri okey sendiri.. okeyy dah

so guys.. doakan Fiqah.. semoga Fiqah masih gagah hadapi kehidupan sebagai mahasiswi disana dengan baik.. semoga Fiqah masih menjaga batas pergaulan dan maruah keluarga serta maruah seorang gadis islam.. doakan please.. cuma doa.. tak mintak lebih..  

owh yew.. alhamdulilah.. berkat doa mama abah.. juga berkat doa sahabat dan kalain semua.. i have pass so well in my firts semester.. walau tak dapat dekan.. walau tak sehebat rakan yang lain.. but my result can make my mom and my dad cry.. menangis sebab terharu kowt.. hehe.. berapa? takyah cakap lah.. nanti jatuh riak.. but syukurlah.. the pointer is 3 an above.. 

insyALLLAH in second semester nih Fiqah akan lakukan lebih baik dari yang sebelumnya.. kalau semester pertama tak dapat dekan but i will make sure this semester i will get it.. hehe.. besar cita-cita tuh.. 

so guyss.. doakan Fiqah dan rakan - rakan yang lain berjaya dunia akhirat. doakan kami agar kami tidak hampakan harapan mak ayah kitaorang.. doakan kami agar kami tidak menjadi seorang hamba ALLAH yang riak dan bermegah diri.. doakan kami yew.. kami jugak akan doakan kalian jua :") insyaALLAH.. salam ukhwahh sahabat blogger semua.

p/s : jom kemas baju .. nanti mama bising.. ihiks *macam boring jer entry kali nih.. bahahahhaha :P



btw i miss you guys so them much guys.. hope you guys doing well i your own destiny and kejar cita-cita masing banggakan mama abah korang .. and yang penting jangan sombong dengan ALLAH kawan.. ingat.. besarkan Allah dalam jiwa kita  maka masalah menjadi kecil. jika kita besarkan masalah maka Allah menjadi kecil ... bak kata bro Rahmat Ikhsan Pencetus Ummah.. yang sekarang sedang ditayangkan di astro oasis jugak di maya HD.. jangan lupa tonton guys. banyak pengisian yang koran akan dapat dalam tuh nanti :")  jangan tinggal solat jugakk.. moga kalian di bawah redha ALLAH selalu.. sayang korang lilahitaala :") 



2 comments:

  1. dtg follow blog awakk :)
    btw..
    terjah sini yeee...
    This is my personal blog,
    Syira tulis tentang diri sendiri, hal sosial dan persekitaran + perspektif Islam,
    fashion, resepi, tips blogging and giveaway.
    like page saya juga..ade di sudut belah kanan :)

    http://syiralokman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. rindu kawan2 sekolah jugak.. huhu.. sobsob.. *lap hingus*

    ReplyDelete